Prajitura in doua culori- de POST

de Sidy in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 10887 vizualizari

 

O prajitura usor de facut care va va incanta gustul,ce grantat poate face dintr-o zi lunga de post ,una incantatoare.La compozitie se poate adauga si rahat sau nuci.

 

INGREDIENTE

  • o cana apa minerala 
  • 1 cana zahar 
  • 1/2 cana ulei 
  • 1 1/2 cana faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 5-6 linguri gem 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahar vanilat 
  • esesta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in doua culori- de POST:

 

Apa minerala,zaharul, uleiul si faina, le amesteci bine de tot cu mixerul si adaugi si praful de copt. 

1/2 din compozitie o pui intr-o tava in care este hirtie de copt( daca n-ai , ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina)si o dai la cuptorul dinainte incalzitla 160 de grade, pina prinde deasupra o crusta. 

In restul aluatului mai pui 2 linguri cu cacao cernuta, zaharul vanilat si esenta de rom. 

Dupa ce s-a facut crusta , se pune gemul , intins pe toata foaia si apoi restul de aluat cu cacao. 

Deasupra se poate presara nuca de cocos sau ornamente colorate. Se da la cuptor pina se coace aluatul si se verifica cu o scobitoare, daca este coapta. 

Se lasa la racit , apoi se portioneaza.

Pofta mare...!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in doua culori- de POST" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''10'' cu Joya